Geschiedenis

Hakkuhbal Geschiedenis

Hakkuhbal Zuidschermer 14 december 2002

Het begon allemaal in 1994, lang, heeeeeeeeeel lang geleden.
Een plan was gemaakt en bij dat plan werden twee dj’s gevoegd, nog wat informatie, even goed schudden en in 1995 was het zover: Het hakkuhbal was geboren.

Een cd-speler van thuis, een zwaailamp van een gestorven politiewagen, cd-tjes van een dj: Wij waren er helemaal klaar voor maar hoe zou de jeugd van de Zuidschermer erop reageren?

Het was koud, het was dan ook januari, 50 man, spijkerbroek, gympen en sweaters aan en daar kwam de jeugd van de Zuidschermer binnnenstampen en ondanks de kou waren ze af en toe zomaar weer verdwenen. Een of andere losbol die het buiten veel gezelliger vond, ging voor, en de rest volgde als tamme schapen -> Errug leuk voor ons ook, heeeeeeeeej ik draai opeens voor een lege zaal! Het leek net het blauwe knipperlicht, wel publiek, geen publiek, wel publiek…….

Van een bijna lege zaal, een wat schamel geluid groeide de boel uit tot iets stevigs, iets heftigs. Zelfs het publiek begreep dat de combinatie spijkerbroek, sweater, gymschoen uit een ver, ver verleden tijdperk kwam. Op een gegeven moment kwamen er de mooiste creaties binnenwandelen en genoten niet meer alleen van de sound van de soms verdomd heftige muziek.

De taken werden verdeeld, het hakkuhteam breidde zich uit naar bijna twintig vaste gasten. Vergaderen, kijken, meten, veranderen, meegaan, aanpassen, oppassen en absoluut niet stil blijven staan. We groeiden mee met het publiek wat ook behoorlijk in omvang groeide. We went through Mellow, de Gabberfase, Hardcore, van poing poing tot het bananenlied naar Club, Trance en Hardhouse (thank god!).

So be there and party all night long!